MADEBYJONG

Terug

De tools van MBJ

Er zijn heel wat verschillende manieren om een website te bouwen.

Professionals kunnen een website geheel in code schrijven en kunnen daarmee de website naar eigen wens (of die van de opdrachtgever) uitbouwen tot een spectakel.

Voor mensen die wel een website willen maar niet kunnen programeren of een professionele programmeur niet kunnen betalen, zijn er gelukkig ook nog andere wegen.

WordPress

Eerst is er een omgeving nodig om de website te kunnen bewerken. Deze omgeving wordt een Content Managment System (CMS) genoemd. MBJ gebruikt WordPress als Content Management System (CMS). Er zijn meerdere CMS beschikbaar, maar WordPress kan worden beschouwd als de grootste en toegankelijkste.

Plugin

MBJ maakt binnen het CMS gebruik van plugins. Plugins zijn invoegtoepassingen die de CMS uitbreiden. Het zijn op zichzelf staande programma's, codes of scripts die je toevoegt aan je website. Oxygen Sitebuilder en NicePage zijn voorbeelden van deze plugins.

Oxygen Sitebuilder

Oxygen (O2) is een plugin die binnen het WordPress kan worden gebruikt. Deze plugin maakt het mogelijk om een website heel visueel en zonder al te veel codes vorm te geven. O2 kan dan ook een Visual Builder worden genoemd. MBJ heeft veel ervaring in het gebruik van O2 en heeft al veel websites met deze plugin gebouwd.

NicePage

Een andere Visual Builder is NicePage. Deze plugin is nog visueler en wordt door opdrachtgevers gezien als iets meer toegankelijk om zelf aanpassingen aan de website te maken.

Madebyjong 2019 all rights reserved ©