MADEBYJONG

Vaak gestelde vragen

Duidelijkheid & Transparantie

ALGEMEEN

Wat is het registreren van een domein?
Hierbij leg je het unieke web-adres van je website vast. 
Wat is webhosting?
Omgeving op het internet die door de provider beschikbaar is gemaakt en waar de geregistreerde website kan worden beheerd. 

MBJ

Wie of wat is MBJ?
MBJ is Peter Jong. Er werken geen andere personen bij MBJ.
Webdesigner of webbouwer?
MBJ is een webbouwer en geen webdesigner. Hoewel MBJ desgevraagd zal meedenken over de uitstraling van de website, ligt de focus op het bouwen van de website. De opdrachtgever is en blijft te allen tijden verantwoordelijk voor de inhoud en uitstraling van de website.
Hoe leg ik contact met MBJ?
In verband met het hobby-matige karakter van MBJ is contact alleen mogelijk op afspraak. Telefoongesprekken, zoom-meetings en één-op-één afspraken kunnen worden geboekt via de pagina Afspraak en Beschikbaarheid op deze website. Berichten via telefoon en e-mail worden in principe na 19.30uur afgehandeld. Wel worden e-mail en telefoon voortdurend gecontroleerd op spoedeisende verzoeken.

ADMIN

Hoe krijg ik mijn rekening?
MBJ verstuurt facturen per e-mail. Naast de factuur wordt er ook een specificatie van de gewerkte uren meegestuurd.
Hoe worden de kosten berekend?
Op basis van de door jou verstrekte gegevens en wensen maakt MBJ een schatting van het verwachte aantal uur dat nodig is om de website te bouwen. Op basis van een bedrag per uur worden dan de totale kosten berekend.

Onderhoud wordt berekend door een vast bedrag per maand of een afrekening per maand op basis van de totaal gewerkte tijd maal een vast bedrag per uur.
Zijn de prijzen van MBJ inclusief of exclusief BTW?
Vanwege het hobby-matige karakter van MBJ, dat tot uiting komt door een beperkt aantal gewerkte uren per week en een nog lagere omzet, ziet de Belastingdienst MBJ niet als bedrijf. Daarom rekent MBJ geen BTW en zijn alle prijzen exclusief BTW.

WEBSHOP

Maakt MBJ ook webshops?
Met behulp van de plug-in WOOCOMMERCE kan MBJ een leuke webshop maken. Deze omvat een shop, winkelwagen en afrekenmodule. Ook kunnen diverse aanvullende plug-ins geinstalleerd worden, waaronder MOLLIE waarmee je met IDEAL kan betalen. (Zie ook  Online winkel)
Wat wordt er van mij verwacht?
Er komt bij een webshop runnen vaak meer werk aan te pas dan je vooraf verwacht. Om de webshop op te zetten moet je niet alleen denken aan de lay-out van de website, maar ook aan die instellingen van de winkel. Je moet bijvoorbeeld producten en/of diensten invoeren, verzendkosten/BTW instellen en bestellingen beheren. 
MBJ regelt de correcte werking van de webshop, maar jij bent verantwoordelijk voor het aanleveren van alle relevante gegevens. 
Hoe komen mijn producten/diensten in de webshop?
Nadat de winkel gebouwd is en alle instellingen correct zijn ingevoerd, moet de winkel gevuld worden. Samen met MBJ lopen we door dit proces heen. Uiteindelijk moet je geheel zelfstandig dit proces kunnen uitvoeren, maar MBJ blijft altijd beschikbaar om waar mogelijk te assisteren.

ONDERHOUD

Ik wil mijn website helemaal zelf beheren. Kan dat?
Natuurlijk! Nadat de website is opgeleverd, draag ik alles over en geef waar nodig uitleg. Wanneer er later problemen zijn of je hebt vragen, kan MBJ je waar mogelijk op weg helpen. 
Doet MBJ ook aan onderhoud?
Voor een klein bedrag per maand (€35) kan MBJ je website up-to-date houden en je assistentie bieden met zaken die je website aangaan. Aan dit onderhoud zitten wel wat spelregels.  Maar met als basis een goede en transparante communciatie en van beide kanten wat flexibiliteit komen we een heel eind.
En als ik niet iedere maand onderhoud verwacht?
Dan verricht MBJ onderhoud op basis van vast bedrag per gewerkte uur (€20)
Waar bestaat het onderhoudspaket uit?
Groot onderhoud
Grootschalige veranderingen van website, zoals extra pagina's en een andere lay-out.
Ontwikkeling
De kennis over website building in het algemeen en de door MBJ gebruikte softwarepakketten in het bijzonder is voortdurend in ontwikkeling. Waar van toepassing zal MBJ de opdrachtgever informeren over deze nieuwe ontwikkelingen en daaruit voortvloeiende functionaliteiten of andere zaken die van toepassing kunnen zijn.
Hulp bij webhosting
MBJ kan assisteren bij zaken die te maken hebben met het beheer van de website. Dit beheer gebeurt in een omgeving die door de provider is vrijgegeven. Een greep van onderwerpen zijn SSL certificaten, opslaggrootte en webmail.
Nieuwsbrieven LaPosta
MBJ heeft een account bij LaPosta waar nieuwsbrieven kunnen worden aangemaakt. Indien gewenst kan MBJ voor de opdrachtgever een nieuwsbrief aanmaken. De opdrachtgever levert de content en de email adressen.
Update software
Hieronder vallen alle wijzigingen en aanpassingen van de website exclusief aanpassingen van de lay-out.
Plug-in onderhoud
MBJ gebruikt plug-ins die vanuit Wordpress worden geupload. Deze programma's moeten soms bijgewerkt worden. Ook andere door MBJ gebruikte software moeten worden bijgewerkt.

BEËINDIGING

Ik stop met mijn website. Wat nu?
Indien je met je website stopt  blijft onze samenwerking en indien van toepassing het onderhoud in stand totdat de website is opgezegd.
Draagt MBJ content over?
Als je besluit over te stappen naar iemand anders of je stopt helemaal met je website, draagt MBJ alle informatie en content aan je over. 

Staat je vraag er niet bij?

Stuur me snel een mailtje en je krijgt snel antwoord.

CONTACT

e-mail: info@madebyjong.nl
06 39 107 228

GOED OM TE WETEN

privacyverklaring FAQ
Copyright © 2022 Madebyjong
crossarrow-right