MADEBYJONG

Terug

Online winkel

Sinds het uitbreken van de pandemie hebben webshops een gigantische vlucht genomen.

Enorme bedragen zijn online uitgegeven.

In een poging om in de lockdowns toch omzet te maken, namen veel ondernemers de stap naar een eigen online winkel.

Ook Madebyjong heeft ervaring met het opzetten van een online winkel. Maar voordat je hiermee aan de slag wilt, overweeg eerst de volgende zaken:

Woocommerce

Het opzetten van een website met een online winkel is niet echt heel moeilijk. Met een plugin als Woocommerce heb je al heel snel al een best professionele winkel. Maar na de publicatie van de website komen best wat zaken naar voren, die in de snelheid van het opzetten zijn gemist.

BTW & Verzendkosten

Bij het opzetten van de online winkel moeten de producten en diensten met de juiste BTW worden belast. Wanneer je fysieke producten verkoopt, moeten deze ook naar de klant worden verstuurd. Welke verzendkosten reken je? Kortom, bij het opzetten van een online winkel komt best nog wat kijken.

Betaalmodule

Wanneer je je klant de mogelijkheid wilt geven online te kunnen betalen, heb je een betaalmodule nodig. MOLLIE is een veelgebruikte betaalprovider, waarmee je je klant via IDEAL kunt laten betalen. Wel moet je eerst een account aanmaken.

Retourbeleid

Hoe zijn je zaken geregeld wanneer een klant ontevreden is en het product wilt ruilen of het product wilt retourneren. Daarom is het van belang een duidelijk retourbeleid te hebben en op je website te publiceren. Dit creërt duidelijkheid en een hoop ellende. Vergeet ook niet je Algemene Voorwaarden en Privacybeleid.

Madebyjong 2019 all rights reserved ©